Kontrolisana naplata
432

Ministarstvo planira uložiti 10,5 miliona KM u tramvajska stajališta u Sarajevu

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo objavilo je na svojoj zvaničnoj internetskoj stranici Plan nabavki za 2018. godinu koji se trenutno razmatra na sjednici Vlade Kantona Sarajevo. Plan predviđa izgradnju tramvajskih stajališta u vrijednosti od 10.500.000 KM.

Prema "Planu nabavki", ukupna procijenjena vrijednost svih nabavki iznosi 11.760.500 KM, od čega je 10.500.000 KM planirano za izgradnju i opremanje tramvajskih stajališta za kontrolisanu naplatu i uvođenje elektronskog sistema naplate.

Privremeni upravnik KJKP GRAS Haris Gušić kazao je za Klix.ba da je Ministarstvo saobraćaja KS raspisalo tender za izgradnju tramvajskih stajališta još prije njegovog dolaska u preduzeće.

"Tender je u toku. Ja sam to naslijedio, uvrstio u plan... To ide tim svojim tokom. Čekamo odluku tendera i odluku Vlade Kantona Sarajevo kako bismo mogli govoriti konkretnije o planovima izgradnje tramvajskih stajališta", kazao je Gušić za Klix.ba.

Napomenuo je da je plan nabavke za GRAS u naredne tri godine blizu 140 miliona KM i da su u tom planu navedena sva ona sredstva koja su njima potrebna.

"To ne znači da ćemo mi taj novac dobiti, ali ono što dobijemo bit će iskorišteno na najbolji mogući način. Ali plan nije definitivan, on ima rebalans u budžetu. Postoje sredstva za neke stvari, za neke ne postoje. Možda ih rebalansom dobijemo, možda ne. Tako je i s Planom nabavke Ministarstva saobraćaja", rekao je Gušić.