BiH
0

Ministar Zlatko Lagumdžija na Molitvenom doručku u Budvi

SRNA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija boravit će sutra u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, na poziv ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Milana Roćena.

Lagumdžija će učestvovati na Devetom godišnjem okupljanju zvaničnika jugoistočne Evrope, tzv. Molitvenom doručku, koji će biti održan od 25. do 27. maja u Budvi, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Okupljanje zvaničnika jugoistočne Evrope, koje se svake godine organizuje po uzoru na nacionalni Molitveni doručak u SAD, počet će sutra uveče u Budvi.

Devetom okupljanju će prisustvovati oko 300 učesnika iz tridesetak država regiona, Evrope i SAD, a učestovat će i najviši državni zvaničnici Crne Gore.

Ideja okupljanja je da se gradi veće razumijevanje i jedinstvo u regionu i da se osnaže zajednički napori da se društva grade na osnovnim ljudskim vrijednostima, kao što su porodica, prijateljstvo, zajedništvo i tolerancija.

"Okupljanje je prilika da se ostave po strani razlike i da se zajednički upute poruke mira, ljubavi, koegzistencije i međusobne tolerancije", navodi se u saopštenju.