{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar unutrašnjih poslova RS osudio Tokićev čin u Banjoj Luci

22.5.2015. u 14:28
108
348
Ministar unutrašnjih poslova RS osudio Tokićev čin u Banjoj Luci
108
Ministar unutrašnjih poslova RS osudio Tokićev čin u Banjoj Luci
Foto: SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač rekao je danas u Banjoj Luci da je Sejfudin Tokić prekršio sve svoje ovlasti i da je na neprimjeren način ometao obilježavanje godišnjice smrti 12 banjalučkih beba.
Tokić se, prema Lukačevim riječima, na godišnjici pojavio sa zastavom Bosne i Hercegovine, nakon čega je došlo do verbalnog konflikta sa prisutnima, a građani su o tome obavijestili policiju, nakon čega je Tužilaštvo izdalo nalog za Tokićevo privođenje zbog "raspirivanja vjerske i nacionalne netrpeljivosti".

"Ne bih ovom prilikom iznosio svoje lično mišljenje o Tokiću, ali jasno je da su njegovi javni nastupi i aktivnosti prešli svaku granicu. Ovo je jasna provokacija, pogotovo zato što se sve to desilo ispred spomenika koji je podignut u znak sjećanja na 12 tragično preminulih banjalučkih beba. Još uvijek ne znam da li je Tokić nosio ratnu zastavu BiH ili samo zastavu BiH. U vrijeme hapšenja imao sam sastanak sa Odborom za bezbjednost Narodne skupštine RS i uskoro očekujem da mi jave o kojoj je zastavi riječ", rekao je Lukač.

Predsjednik Odbora za bezbjednost NSRS Milanko Mihajlica najoštrije je osudio Tokićev čin ističući da je on još jednom pokazao netrpeljivost i animozitet prema RS.

"Iako je očigledo da je ovo provokacija, Tokićevi raniji nastupi i izjave svjedoče da ovo nije samo incident, već pravilo njegovog ponašanja. Odbor za Bezbjednost NSRS najstrožije osuđuje ovakve provokacije", rekao je Mihajlica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: