Nakon utapanja
0

Ministar Ramić posjetio porodicu tragično stradalog dječaka u Bosanskom Novom

Klix.ba
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je danas u Bosanskom Novom ožalošćenu porodicu trinaestogodišnjeg dječaka Damira Mujagića koji se utopio u rijeci Uni.

Ministar Ramić je, u pratnji potpredsjednika Narodne skupštine RS Senada Bratića i predstavnika općinskih vlasti i povratničke zajednice, posjetio kuću ove povratničke porodice, te uputio izraze sućuti dječakovoj majci Hatidži Mujagić, kao i spremnost da Ministarstvo pruži podršku.

"Došli smo ovdje da izrazimo sućut ožalošćenoj majci i porodici, te podijelimo s njima ove teške trenutke. Riječ je o povratničkoj porodici, koja se nalazi u teškoj situaciji i stanju socijalne potrebe. Ova tragedija nanijela je nenadoknadivu bol porodici i prijateljima, koja se ne može nadoknaditi ničim, ali mi smo posvećeni obavezi da pružimo podršku u onome što su naveli, a to je stambeno zbrinjavanje“, kazao je ministar Ramić.

Ministar Ramić održao je sastanak i sa načelnikom Opštine Mirkom Zgonjaninom i potpredsjednikom Skupštine općine Selimom Ekićem o pitanju pomoći porodici Mujagić.

Iskazana je zajednička opredijeljenost ove dvije institucije, koja će biti realizirana kroz osiguranje sredstava za izgradnju nove kuće za ovu porodicu, te osiguranje potrebne dokumentacije i zemljišta od strane Općine.