{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Osmić: Provjeriti navode o eventualnim nepravilnostima u vojsci

S
26.3.2013. u 16:24
0
6
Ministar Osmić: Provjeriti navode o eventualnim nepravilnostima u vojsci
0
Ministar Osmić: Provjeriti navode o eventualnim nepravilnostima u vojsci
Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pokrenuli su aktivnosti radi utvrđivanja činjeničnog stanja u procesu prijema oficira i podoficira u Oružane snage putem internog konkursa i oglasa, s obzirom da su se u pojedinim medijima pojavili navodi o eventualnim nepravilnostima i propustima prilikom prekategorizacije određenog broja pripadnika.
Iz Ministarstva odbrane BiH saopšteno je da je resorni ministar Zekerijah Osmić zadužio vršioca dužnosti načelnika Zajedničkog Štaba Oružanih snaga BiH Antu Jeleču i vršioca dužnosti generalnog inspektora Ministarstva Enesa Husejinovića da provedu potrebne istražne radnje radi utvrđivanja činjeničnog stanja.

U saopštenju se navodi da će, ukoliko istražne radnje potvrde da je bilo nepoštivanja zakonskih propisa iz ove oblasti i nepravilnosti u njihovoj primjeni, protiv odgovornih lica biti pokrenute odgovarajuće mjere.

"Ministarstvo i Oružane snage BiH istrajni su u nastojanju da se popunjavanje Oružanih snaga BiH izvrši sa personalom koji ima najbolje kvalifikacije za obavljanje dužnosti na formacijskim mjestima koja se popunjavaju, te i na ovaj način pokazuju čvrstu odlučnost u poštivanju zakonskih procedura", navodi se u saopštenju.

Po okončanju navedenih aktivnosti, javnost će biti blagovremeno informisana o njihovim rezultatima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: