{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dva pripadnika OS BiH udaljena s dužnosti

S
21.3.2013. u 18:18
44
10
Dva pripadnika OS BiH udaljena s dužnosti
44
Dva pripadnika OS BiH udaljena s dužnosti
Ministarstvo odbrane (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i vršilac dužnosti načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Ante Jeleč udaljili su sa dužnosti dva profesionalna vojnika čiji su inicijali M. Š. i R. N. radi utvrđivanja njihove odgovornosti za nedostatak protivoklopnog oružja u jednom od skladišta Kula-2 u Mrkonjić Gradu.
Odluka o udaljenju sa dužnosti dvojice pripadnika Oružanih snaga BiH zbog povrede discipline i počinjene štete Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH bit će na snazi dok traje disciplinski postupak u vezi sa ovim događajem, saopšteno je Ministarstva odbrane BiH.

Ministarstvo odbrane i Zajednički štab Oružanih snaga BiH, u saradnji sa pripadnicima Eufora, vrše određene aktivnosti s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa navedenim slučajem.

Osmić je pokrenuo izradu potrebne dokumentacije s ciljem otpočinjanja sveobuhvatne inspekcije svih skladišta naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava u Oružanim snagama BiH, čiji je početak realizacije planiran za narednu sedmicu.

"Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pokazuju odlučnost u rješavanju ove i sličnih situacija, a sve s ciljem otklanjanja bilo kakvih spekulacija po pitanju stanja u skladištima naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava", navedeno je u saopštenju.

Po okončanju navedenih aktivnosti javnost će biti blagovremeno informisana o njihovim rezultatima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: