{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Mašić i načelnik Općine Centar Bećirević posjetili FASTO

F
24.9.2012. u 16:42
2
4
Ministar Mašić i načelnik Općine Centar Bećirević posjetili FASTO
2
Ministar Mašić i načelnik Općine Centar Bećirević posjetili FASTO
Dževad Bećirević
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić posjetio je, zajedno s načelnikom sarajevske općine Centar Dževadom Bećirevićem, Fakultet sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.
Ovo je bila prilika da se upoznaju o radu Instituta za sport, kao i da prisustvuju prezentaciji dijagnostičke opreme za koju je novac osiguralo Federalno ministarstva obrazovanja i nauke i Općine Centar.

Ministar Mašić je na sjednici Naučno-nastavnog vijeća Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, na kojoj je također učestvovao s načelnikom Bećirevićem, istakao da rad Instituta predstavlja i jedan od stubova daljeg razvoja Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja.

- Svjesni značaja osiguravanja pretpostavki za kvalitetan rad Instituta, mi smo pružili finansijsku podršku za nabavku nove dijagnostičke opreme. Iskreno se nadam da će ova oprema unaprijediti naučnoistraživački rad u domenu sporta, što će u konačnici dovesti i do novih vrhunskih rezultata naših sportista na koje smo svi ponosni i koji su kohezioni faktor bosanskohercegovačkog društva, kazao je Mašić.

Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je iskazao spremnost za nastavak pružanja snažne podrške razvoju Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, koji je i lociran na području ove sarajevske općine.

Uz čestitke za dosadašnji angažman Instituta za sport, ministar Mašić je istakao da će i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u vremenu koje je pred nama aktivno sarađivati s Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, pružajući mu maksimalnu podršku u okviru programa koje implementira na godišnjem nivou, saopćeno je iz Federalnog ministarstvo obrazovanja i nauke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: