Položio kamen temeljac
0

Ministar Mašić dao podršku Biotehničkom fakultetu u Bihaću

FENA
Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću danas je organizirana svečanost, povodom uspješno okončanog projekta, koji je imao za cilj da doprinese ispunjavanju uslova za akreditaciju ove visokoškolske ustanove, a njegovom realizacijom za više od 800 studenata ovog fakulteta značajno je poboljšan standard.

Studenti su dobili potpuno novoopremljenu biblioteku, prostor za učenje, računarski centar sa Internetom. Savremenu opremu dobila je i laboratorija za biotehnologiju.

Sredstava za realizaciju projekta obezbijedilo je Federalno ministarstvo obrazovanja, kod kojeg je Biotehnički fakultet aplicirao i za izgradnju amfiteatra, čiji je kamen temeljac danas postavio federalni ministar obrazovanja, Damir Mašić.

On je kazao da će resorno ministarstvo nastaviti pomagati državne fakultete, posebno mlađih univerziteta, poput ovoga u Bihaću. Prema njegovim riječima, za Biotehnički fakultet u posljednjih šest godina ovo ministarstvo je izdvojilo oko 350.000 KM. Sa ovom praksom nastaviće se i ove godine, a planirani iznos nešto je manji od 140.000 maraka, dodao je.

Podršku su obećali i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović, kao i zvaničnici kantonalnih organa vlasti.