{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Mašić dao podršku Biotehničkom fakultetu u Bihaću

F
16.4.2012. u 15:49
0
0
Ministar Mašić dao podršku Biotehničkom fakultetu u Bihaću
0
Ministar Mašić dao podršku Biotehničkom fakultetu u Bihaću
Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću danas je organizirana svečanost, povodom uspješno okončanog projekta, koji je imao za cilj da doprinese ispunjavanju uslova za akreditaciju ove visokoškolske ustanove, a njegovom realizacijom za više od 800 studenata ovog fakulteta značajno je poboljšan standard.
Studenti su dobili potpuno novoopremljenu biblioteku, prostor za učenje, računarski centar sa Internetom. Savremenu opremu dobila je i laboratorija za biotehnologiju.

Sredstava za realizaciju projekta obezbijedilo je Federalno ministarstvo obrazovanja, kod kojeg je Biotehnički fakultet aplicirao i za izgradnju amfiteatra, čiji je kamen temeljac danas postavio federalni ministar obrazovanja, Damir Mašić.

On je kazao da će resorno ministarstvo nastaviti pomagati državne fakultete, posebno mlađih univerziteta, poput ovoga u Bihaću. Prema njegovim riječima, za Biotehnički fakultet u posljednjih šest godina ovo ministarstvo je izdvojilo oko 350.000 KM. Sa ovom praksom nastaviće se i ove godine, a planirani iznos nešto je manji od 140.000 maraka, dodao je.

Podršku su obećali i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović, kao i zvaničnici kantonalnih organa vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: