Službeni Audi A6
210

Ministar Josip Grubeša kupio vozilo "više srednje klase" u vrijednosti od 100 hiljada KM

Piše: Ibro Čavčić
Josip Grubeša (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Josip Grubeša (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministarstvo pravde BiH kupilo je za potrebe ministra Josipa Grubeše "službeno putničko vozilo više srednje klase" u vrijednosti od 100 hiljada KM, saznaje Klix.ba.

U Ministarstvu pravde BiH nam je rečeno da je Pravilnikom o uvjetima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama Bosne i Hercegovine propisano da viša srednja klasa putničkih vozila obuhvata vozila nabavne vrijednosti do 100 hiljada KM.

Prema istom pravilniku je propisano da ministri u Vijeću ministara BiH imaju pravo koristiti vozila više srednje klase, pa je shodno tome ministar Josip Grubeša kupio Audija A6 ukupne vrijednosti od 99.995 KM s PDV-om.

Ugovor o nabavci službenog putničkog motornog vozila više srednje klase zaključen je 30. novembra 2017. godine sa autocentrom "M.R.M." export-import d.o.o. iz Ljubuškog.

Ministarstvo pravde BiH je odmah nakon što je objavljeno obavještenje o dodjeli ugovora za nabavku službenog automobila, objavilo obavještenje o nabavci autoguma. U obavještenju se navodi da je ukupna vrijednost ugovora za autogume, bez PDV-a, 21.367 KM.

Podsjećamo, ministar Josip Grubeša prvi put se našao u fokusu javnosti u aprilu 2017. godine, kada je na sjednici Vijeća ministara BiH predlažio da se pomilovanje odobri za krivična djela genocida i ratnih zločina.