BiH
7

Ministar Enver Bijedić ponovo u Tužilaštvu BiH, nije davao službenu izjavu

Piše: J. H.
Enver Bijedić (Foto:Klix.ba)
Enver Bijedić (Foto:Klix.ba)
Federalni ministar prometa i komunikacija Enver Bijedić uveden je danas na sporedni ulaz u Tužilaštvu BiH, ali nije davao službenu izjavu tužiocima ove pravosudne institucije, potvrđeno je za portal Klix.ba iz više izvora u Tužilaštvu BiH.

U kratkoj izjavi za portal Klix.ba, Bijedić je negirao da je saslušan u Tužilaštvu BiH. Istakao je da ne zna ko plasira takve informacije, te da se bavio problemima željezničara.

Podsjećamo, Bijedić je prije sedam dana saslušan u Tužilaštvu u, kako je rekao tada, svojstvu svjedoka. Tada je izjavio da je pozvan da se objasne neke stvari vezano za kredite koji su dizani za autoceste još 2008. godine i zašto ti krediti nisu ranije implementirani.

"Po drugoj osnovi sam također pozvan u statusu svjedoka radi objašnjavanja nekih stvari vezano za Carinsku upravu", rekao je kratko ministar Bijedić prošle sedmice.

Podsjetimo, Bijedić je bio uposlenik Carinske uprave FBiH od decembra 1996. godine gdje je radio na pozicijama stručnog saradnika za pregled robe, te carinskog inspektora za prijem dokumenata.

Od 1998. godine rado je u Carinskoj Upravi Federacije BiH kao stručni saradnik za obavještajne poslove u sektoru za sprečavanje krijumčarenja, šef Carinske ispostave u Tuzli i upravnik Carinarnice Tuzla.

U aprilu 2005. godine postao je direktor JP "Direkcija za izgradnju".

Na poziciju ministra stupio je nekoliko mjeseci nakon oktobarskih izbora 2010. godine.