{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Đokić posjetio štrajkača glađu u banjalučkom parku

F
12.6.2012. u 12:17
0
1
Ministar Đokić posjetio štrajkača glađu u banjalučkom parku
0
Ministar Đokić posjetio štrajkača glađu u banjalučkom parku
Petar Đokić
Đorđa Rogića, koji je osam dana proveo u štrajku u Parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci, danas je tek posjetio resorni ministar Petar Đokić.
Rogić je i pored nekadašnjeg rješenja po kome je bio invalid druge kategorije sa stopostotnom invalidnošću, revizijom prebačen u petu kategoriju, što je i bio razlog za njegov vid protesta u gradskom parku neposredno uz zgradu Vlade RS-a.

Dogovoreno je da se Rogić podvrgne specijalističkom ljekarskom vještačenju da bi se utvrdilo njegovo trenutno zdravstveno stanje, nastalo kao posljedica njegovih ratnih povreda i oboljenja koja su u međuvremenu nastupila, potvrđeno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite RS-a.

Rogić je počeo štrajk glađu ističući da ne može da trpi nepravdu koja mu je nanesena tokom revizije statusa invalidnosti koju vodi resorno ministarstvo.

Đokić mu je, međutim, prenio stav da se problem ovog i svih drugih invalida i korisnika boračko-invalidske zaštite može i mora rješavati isključivo u okviru zakona kojim je regulirana ova oblast, što je, kako je saopćeno, Rogić razumio.

Ministar Đokić obišao je i drugog štrajkača glađu na istom mjestu, također ratnog-vojnog invalida iz Nevesinja Zdravka Vučetića, za kojeg će, u skladu sa zakonskim propisima, biti formirana posebna komisija koja će ocijeniti svu njegovu raniju i najnoviju ljekarsku dokumentaciju, kao i trenutno zdravstveno stanje, na osnovu koje će donijeti konačan stav o stepenu njegove invalidnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: