{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đorđe Rogić nakon 16 dana prekinuo štrajk glađu

F
21.6.2012. u 20:02
0
4
Đorđe Rogić nakon 16 dana prekinuo štrajk glađu
0
Đorđe Rogić nakon 16 dana prekinuo štrajk glađu
Đorđe Rogić
Nakon 16 dana Đorđe Rogić iz Banje Luke prekinuo je štrajk glađu, ali najavljuje pravnu borbu kako bi mu se vratila prava po osnovu invalidnosti.
Hranu je odbijao od 4. juna zbog oduzimanja prava tokom revizije statusa invalidnosti koju vodi Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite RS-a.

Raniji nalaz, po kojem je ovaj 56-godišnji ratni vojni invalid iz Banje Luke, svrstan iz prve u petu kategoriju, sa 70 posto tjelesnog oštećenja, potvrdila je i ljekarska komisija koja je u utorak okončala specijalističko vještačenje po zahtjevu ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Petra Đokića.

Rogić, koji se nalazi u Kliničko-univerzitetskom centru Banja Luka, ističe da je pristao da uzme hranu, ali će nastaviti pravnu borbu kako bi pobio i novo rješenje o stepenu invalidnosti.

Ljekari su istakli da i dalje ostaje pod njihovim nadzorom, jer hranu mora uzimati postepeno, budući da mu je štrajkovanje glađu narušilo zdravlje.

Štrajk glađu je počeo 4. juna u Parku "Mladen Stojanović" u Banjoj Luci, ali je pristao da ode u bolnicu, nakon razgovora s resornim ministrom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: