{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Bubica: Obustava saobraćaja je nelegalna, Tužilaštvo KS treba reagovati

F
3.4.2013. u 10:25
200
22
Ministar Bubica: Obustava saobraćaja je nelegalna, Tužilaštvo KS treba reagovati
200
Ministar Bubica: Obustava saobraćaja je nelegalna, Tužilaštvo KS treba reagovati
Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica kazao je danas Agenciji Fena da on i direktorica GRAS-a Mubera Begić-Žiga trenutno razgovaraju s predstavnicima radnika GRAS-a, ali jedini legalni sindikat u GRAS-u ne stoji iza, kako kaže, ove nelegalne obustave saobraćaja u Sarajevu.
"Organizacija obustave saobraćaja potpuno je političke prirode budući da je Kanton svoje obaveze prema GRAS-u izmirio s martom, što nije razlog da se pravi ovakav haos. Haos se proizvodi da bi se smijenila Vlada KS-a koja je sve stabilnija i sve bolje funkcionira", smatra ministar Bubica.

Prema njegovim riječima, ovu situaciju sada bi trebalo riješiti Kantonalno tužilaštvo tako što će pokrenuti postupak protiv onih koji svojevoljno raspolažu državnom imovinom.

"U ovom slučaju državna imovina su tramvaji, trolejbusi i autobusi koji trebaju svakodnevno biti u službi građana Sarajeva, a neko ih je svjesno i namjerno zaustavio", dodaje Bubica.

Na kraju je naglasio da pregovori još traju izražavajući nadu da će do kraja dana javni gradski prijevoz biti u funkciji.

Vozila gradskog javnog preduzeća - GRAS u Sarajevu jutros ne saobraćaju, iako su radnici došli na posao, nijedno vozilo jutros nije izašlo na gradske saobraćajnice zbog čega su građani Sarajeva ponovo ostali bez prijevoza do posla i škola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: