Naredne sedmice
159

Ministar Bašić (NiP) najavio rezultate istraživanja u Sarajevu: SBB-a i DF-a nema na mapi

A. D.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Haris Bašić, aktuelni ministar privrede u Vladi Kantona Sarajevo i član Naroda i pravda na čijem čelu je Elmedin Konaković najavio je da će naredne sedmice biti objavljeno "ozbiljno istraživanje javnog mišljenja u Kantonu Sarajevo".

"Već je raja počela polako da pominje jedno ozbiljno istraživanje javnog mišljenja koje je urađeno u KS. Mnogi su to istraživanje vidjeli, naredne sedmice će biti prezentirano. Nevjerovatno je šta se desilo sa podrškom SBB-a i DF-a. Nema ih na mapi. Bit će to najskuplje ruke u političkoj historiji ovog grada", naveo je Bašić na svom Facebook profilu.

Inače, lideri Bakir Izetbegović (SDA), Fahrudin Radončić (SBB) i Željko Komšić (DF) su 13. decembra 2019. godine dogovorili rušenje i imenovanje novog saziva Vlade Kantona Sarajevo.

No, tek 23. januara je na sjednici Skupštine odlučeno da se 29. januara održi sjednica na kojoj će se izglasati nepovjerenje aktuelnoj vladi. Aktuelnu vladu Edina Forte podržavaju Naša stranka, NiP, SDP, NBL, te nekoliko nezavisnih zastupnika.

Za navedeni datum je glasalo 18 zastupnika, protiv je bilo 12, a troje je bilo suzdržano.