{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Bandić obećao pomoć Dječijem domu Bjelave

17.12.2012. u 13:34
1
4
Ministar Bandić obećao pomoć Dječijem domu Bjelave
1
Ministar Bandić obećao pomoć Dječijem domu Bjelave
Poboljšanje uvjeta za funkcionisanje Kantonalne javne ustanove "Dom za djecu bez roditeljskog staranja" Bjelave bili su povod posjete ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglica Kantona Sarajevo Muamera Bandića ovoj ustanovi 14. decembra.
"U Domu trenutno boravi oko 100 djece, a u narednoj budžetskoj godini planirali smo izdvojiti sredstva za njegovu rekonstrukciju,održavanje i opremu, a sve s ciljem stvaranje boljih uvjeta za smještaj mališana", istakao je ministar Bandić.

Direktor ustanove Saudin Đurđević je ovom prilikom ukazao i na potrebu dodatnog upošljavanja kadrova za rad sa najranjivijom populacijom korisnika usluga ove ustanove – djecom različitog uzrasta.

"Ministarstvo će u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti preduzeti sve što je potrebno da ustanovama ovog tipa pruži adekvatnu potporu u izvršavanju njihovih svakodnevnih obaveza, posebno zbog činjenice da se u njima odgajaju, obrazuju i borave djeca", naglasio je ministar Bandić.

U narednom periodu planiran je obilazak preostalih ustanova radi sagledavanja trenutnog stanja, planiranja budžeta za 2013. godinu, te poduzimanja adekvatnih aktivnosti i mjera u rješavanju eventualnih problema i poteškoća u funkcionisanju ovakvih i sličnih ustanova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: