|

Ministar Arnel Isak predložio legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u kantonu

Ministar Arnel Isak predložio legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u kantonu
4
E. M.
18.9.2019. u 18:52
41
komentara
4

dijeljenja
Ministar Arnel Isak predložio legalizaciju bespravno izgrađenih objekata u kantonu Arnel Isak
Vlada Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno je usvojila prijedlog Odluke o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina i bespravnih zahvata i to na prijedlog ministra Arnela Isaka koji je kazao kako će se time poboljšati standardi života i da će svi steći pravo na struju i vodu.
U okviru provođenja strateških smjernica Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, ministar Arnel Isak posebnu pažnju u svom radu posvećuje planskom i zakonskom uređenju izgradnje objekata i infrastrukture na području kantona.

S tim u vezi na prijedlog ministra Isaka Vlada Zeničko-dobojskog kantona jednoglasno usvojila prijedlog Odluke o legalizaciji bespravno izgrađenih građevina i bespravnih zahvata. Usvojeni prijedlog Odluke Vlada je uputila Skupštini Zeničko-dobojskog kantona na konačno donošenje.

"Na ovaj način želimo da pružimo mogućnost svim našim sugrađanima da legalizuju bespravno izgrađene objekte prema procedurama koje su regulisane ovom Odlukom, te da zakonski uredimo oblast građenja u našem kantonu. Svi objekti za koje se podnese zahtjev za legalizaciju stiču pravo priključaka na komunalnu infrastrukturu. Napokon je došlo vrijeme da u 21 vijeku naše nane i dede u svojim kućama ugase svijeću i upale svijetlo", kazao je Isak.

S ovom odlukom otvara se mogućnost legalizacije bespravno izgrađenih objekata na području Zeničko-dobojskog kantona uz ispunjavanje uslova koji su u skladu sa uslovima za izdavanje građevinske dozvole i uz obavezu plaćanje naknade za sam postupak legalizacije. Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju je dvije godine od dana donošenja Odluke nakon čega vlasnici/korisnici neće ostati bez krova nad glavom.
Prijavi grešku


Komentari (41)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...