Kandidat za gradonačelnika
25

Milovanović: SNSD će u Bijeljini poboljšati položaj penzionera

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Miroslav Milovanović izjavio je da će potrebe penzionerske populacije biti jedan od najvažnijih prioriteta u radu buduće lokalne vlasti, koju će, smatra, voditi SNSD.

"Veoma je važno da u gradskoj skupštini imamo barem jednog predstavnika Partije ujedinjenih penzionera da bismo zajednički rješavali neka pitanja. Ako niko od njih ne uđe u parlament, obećavam da ćemo svakako iskreno sarađivati na rješavanju njihovih problema“, rekao je Milovanović na konferenciji za novinare u Bijeljini.

Predsjednik bijeljinskog Općinskog odbora i član Predsjedništva Partije ujedinjenih penzionera (PUP) RS Obrad Đurić rekao je da kandidat SNSD-a za gradonačelnika Bijeljine Miroslav Milovanović ima punu podršku ove stranke. On je objasnio da je ova partija ranije obećala podršku kandidatu SDS-a za gradonačelnika Mići Mićiću, ali da SDS nije ispunio njihova očekivanja.

Milovanović je također najavio da će buduća lokalna vlast, za koju vjeruje da će biti u rukama SNSD-a, posebnu pažnju pokloniti materijalnom statusu penzionera s najnižim primanjima.

"Bijeljina ima mogućnost da reaguje u tom pravcu, jer ovaj grad ima drugi po veličini budžet u RS-u. Ne može biti izgovor da nema sredstava za penzionere koji su u teškoj situaciji, a da ima za neke druge stvari“, rekao je Milovanović.

Iz SNSD-a je saopćeno da su Milovanović i odbornički kandidat ove stranke u Bijeljni Goran Vasilić dodijelili traktor porodici Mujkanović iz Janje, čiji je magacin izgorio u požaru kada je pričinjena šteta od 140.000 KM.