BiH
7

Miloš Vasić: Vučić ima kult ličnosti, a priča o naoružanju je zbog Hrvatske

Piše: S. H.
Novinar nedeljnika "Vreme" Miloš Vasić za Klix.ba je prokomentarisao predstojeću zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije, ističući da je ova posjeta medijski praćena i u Srbiji, a kada je riječ o naoružavanju Srbije Vasić ističe da je ta priča konstruisana zbog Hrvatske.

Sutra će u Sarajevu biti održana zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Srbije koju predvodi premijer Aleksandar Vučić. O ovoj posjeti i saradnji dviju državnih vlada razgovarali smo sa novinarom sedmičnika Vreme Milošem Vasićem, koji je istakao da je ova posjeta i u Srbiji popraćena jer je sve što se događa, a između ostalog se odnosi na Vučića, izuzetno medijski eksponirano.

"O Vučiću se izvještava čak i kada je riječ o najbanalnijim glupostima. Čovjek jednostavno ima kult ličnosti koji je pažljivo podržavan i njegovan. On je nedavno bio u Moskvi, gdje se nije naročito proveo, a to je navodno bila historijska posjeta, pa će i ova posjeta BiH pretpostavljam biti historijska", naglašava Vasić.

Na pitanje da li se odnos Srbije prema BiH promijenio Vasić odgovara kako smatra da je suštinski Srbija već nakon rata promijenila svoj odnos prema BiH, te naglašava da kod Srbije postoji i određeni element stida zbog svega što se dešavalo.

Novinar sedmičnika Vreme je prokomentarisao i priču o navodnoj kupovini oružja, te izjavi Vučića da je to uradio zbog susjeda.

"Priča o navodnoj kupovini oružja od Rusije prije svega je namijenjena domaćoj publici zbog Hrvatske, jer se u jeku predizborne kampanje pojavila informacija da će Hrvatska kupovati oružje od SAD-a. Smatram da je ovdje prije svega riječ o tome da neko treba 'uzeti' neke pare, a priča o naoružanju ne treba zabrinjavati građane", zaključuje Vasić u razgovoru za Klix.ba.