Osumnjičen za ubistva
46

Miloš Obradov pušten iz sarajevskog pritvora, odmah ga preuzeo MUP RS-a

D. Be.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Miloš Obradov, koji se dovodi u vezu s ubistvom policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pušten je iz pritvora u Sarajevu, a odmah zatim su ga uhapsili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i predat će ga MUP-u RS. On se tereti i za teško ubistvo Damira Ostojića i pokušaj ubistva Sandre Jošić.

Iz MUP-a Republike Srpske za Klix.ba je potvrđeno da su pripadnici MUP-a KS uhapsili Miloša Obradova po zahtjevu MUP-a Republike Srpske.

Nakon toga će pripadnici specijalne jedinice MUP-a RS od sarajevske policije preuzeti Obradova koji će biti proveden u Upravu za teški kriminalitet radi kriminalističke obrade u vezi s ubistvom Damira Ostojića i pokušajem ubistva Sandre Jošić.

Obradov je pušten iz pritvora jer više nije bilo zakonskih uslova da mu bude produžen pritvor, a kako saznajemo, tužioci intenzivno nastavljaju istragu u ovom predmetu.

Direktor KPZ Miljacka Faruk Zubčević potvrdio je za Klix.ba ovu informaciju te iskoristio priliku da pohvali dobru saradnju MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i zatvorske policije.

Interesantno se poklopilo da je upravo danas saslušanje Stefana Samardžije po istom predmetu u Republičkom tužilaštvu u Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala.

Obradov je uhapšen u novembru prošle godine, a njegov advokat kazao je kako je njegov klijent nevin i da ima alibi za noć kada su ubijeni policajci.

On je osumnjičen i u predmetu ubistva Damira Ostojića u Banjoj Luci. Sumnjiči ga se da je sa S. S. i još jednom nepoznatom osobom 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci ubio Ostojića te teško ranio Sandru Jošić.