|

Milorada Dodika na putu u Mađarsku pratilo 16 vozila

Milorada Dodika na putu u Mađarsku pratilo 16 vozila
518
Klix.ba/SRNA
16.6.2019. u 22:13
207
komentara
518

dijeljenja
Milorada Dodika na putu u Mađarsku pratilo 16 vozila Foto: SRNA
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik otišao je danas u Budimpeštu, a od granice sa Hrvatskom ka glavnom gradu Mađarske u njegovoj pratnji je bilo 16 automobila.
Predsjedavajući Predsjedništva prva dva dana posjete neće provesti u državničkim poslovima, nego gotovo isključivo sa srpskim manjinskim organizacijama u Mađarskoj.

Susret sa šefom države Dodik je ostavio za kraj. S druge strane, nije nepoznanica kako je Dodik ljubitelj desničarskih Orbanovih politika, s posebnim akcentom na migrantsku krizu i odnos prema Evropskoj uniji.

Dodik se danas sastao sa predstavnicima Samouprave Srba u Mađarskoj i prisustvovao je gala koncertu Kulturno-umjetničkog društva "Taban" koji je održan u pozorištu VIG u Budimpešti.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH sutra će posjetiti Srpsku pravoslavnu crkvu u Budimpešti i sastati se sa episkopom budimskim Lukijanom, a zatim ide u obilazak Sent Andreje, Srpske pravoslavne crkve i Srpskog muzeja Budimske eparhije.

U utorak, 18. juna, predsjedavajući Predsjedništva BiH sastaće se u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

Nakon radnog ručka planirana je zajednička konferencija za novinare Viktora Orbana i Milorada Dodika, najavljeno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (207)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...