Boris Tadić ima prečeg posla
0

Milorad Dodik putuje u Pariz da navija za Partizan

Sarajevo-x.com
Političari koji navijaju za Partizan s nestrpljenjem čekaju vikend od 7. do 9. maja, kada će s tribina dvorane Bercy u glavnom gradu Francuske bodriti svoj tim na final fouru u košarci. "Grobari" iz svijeta politike već pakuju kofere za Pariz. Iako do finala ima još gotovo mjesec dana, već je poznato ko će crno-bijele bodriti s tribina, piše srbijanski Kurir. Među njima je i premijer Republike Srpske, Milorad Dodik.

Kurir navodi da Partizanovu utakmicu u finalu "ni za šta na svijetu ne bi propustio" premijer RS Milorad Dodik.

"Naravno da idem u Pariz da bodrim svoj klub", poručio je Dodik novinarima ovog lista.

S druge strane, predsednik Srbije Boris Tadić će utakmicu ipak propustiti jer ima prečih obaveza za razliku od Dodika, jer 9. maja putuje u Moskvu.

"Predsjednik će na dan finala biti na obilježavanju 65 godina od pobjede nad fašizmom. Kako sada stvari stoje, teško da će stići da ode i do Pariza na utakmicu", kazali su u Predsjedništvu Srbije.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić najavio je da će ići u Pariz da bodri svoj omiljeni klub, i tako biti jedan od rijetkih političara koji će se Bosancu Dodiku pridružiti u navijanju za vodeći srbijanski košarkaški klub.

"Dinkić obožava Partizan jer imaju odličan tim i sjajnog trenera. Uz malo sreće, Partizan ima šanse da pobijedi i bude prvak Evrope. Ministar će najvjerovatnije svoj klub u finalu bodriti s tribina", kazali u Dinkićevom kabinetu za Kurir.