Ispred Ivanića
301

Milorad Dodik proglasio pobjedu u trci za člana Predsjedništva BiH

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Predsjednik SNSD-a i aktuelni predsjednik Republike Srpske večeras je u izbornom štabu svoje stranke proglasio izbornu pobjedu za mjesto člana Predsjedništva BiH.

"Od 85 posto prebrojanih glasova dobio sam 56 posto", rekao je Dodik i kazao da ni glasovi iz inozemstva ne mogu dati prednost Mladenu Ivaniću.

Dodik je kazao da će mu prioritet na funkciji člana Predsjedništva BiH biti položaj srpskog naroda i da će se tako i ponašati.

"Ne zanima me ko su izabrani članovi iz druga dva naroda. Ja kalkulišem voljom naroda koji je meni dao podršku. U BiH ne postoji organ koji se bira na prostoru čitave BiH, tako ni Predsjedništvo koje se sastavlja od članova bošnjačkog, hrvatskog i srpskog naroda", izjavio je Dodik.

Poručio je da u Predsjedništvu BiH želi dobru komunikaciju i da se može napraviti napredak.

"U BiH se može napraviti napredak ako se budu jednako uvažavali svi, bez politike miješanja stranaca. U tom pogledu očekujem da ćemo ostvariti dobar rezultat i na pozicijama u NSRS i Parlamentu BiH", kazao je Dodik i dodao da očekuje pobjedu Željke Cvijanović za funkciju predsjednika Republike Srpske.