{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milorad Dodik: Pretres MUP-a RS-a u Bosanskom Novom mogao je izazvati oružani sukob

10.12.2015. u 16:35
19
246
Milorad Dodik: Pretres MUP-a RS-a u Bosanskom Novom mogao je izazvati oružani sukob
19
Milorad Dodik: Pretres MUP-a RS-a u Bosanskom Novom mogao je izazvati oružani sukob
Foto: SRNA
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako pretres policijske stanice u Bosanskom Novom, koji su izveli pripadnici SIPA-e, predstavlja rušenje Ustava i destabilizacija države.
"Oni koji su naredili napad na policijsku stanicu u Bosanskom Novom moraju dobro razmisliti o tome šta rade. Sada je stvorena jedna delikatna situacija. Ne znam kako iz SIPA-e nisu shvatili da su na ovaj način mogli izazvati oružani sukob", rekao je Dodik na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine RS-a.

On je istakao kako međunarodne institucije rade na rušenju RS-a, tako što Bosni i Hercegovini daje nadležnosti kojoj joj, po njegovim riječima ne pripadaju.

"Bosna i Hercegovina prema Ustavu nema nadležnosti u oblasti bezbjednosti i pravosuđa. Sud i Tužilaštvo BiH su karikature i tvorevine OHR-a i međunarodne zajednice koja svjesno radi protiv ovog entiteta i njegovog naroda", smatra Dodik.

Dodao je kako je RS spremna na saradnju, ali da ima pravo braniti se.

"Sve dok se ne počnu poštovati nadležnosti RS-a saradnje neće biti", rekao je predsjednik manjeg bh. entiteta, pozivajući Narodnu skupštinu RS-a da prihvati Prijedlog o prekidu saradnje RS-a sa SIPA-om, Tužilaštvom i Sudom BiH.

Nakon, kako ga je on nazvao, terorističkog napada u Zvorniku, "ovo predstavlja drugi napad na bezbjedonosne strukture RS-a u posljednje vrijeme".

"Ako ovome sada ne stanemo u kraj, pitanje je šta će se dogoditi sljedeće. Također pitanje je i koja bi bila naša sljedeća reakcija. Poručujem im da nas ne iskušavaju", kategoričan je Dodik.

Na kraju svog obraćanja pred Narodnom skupštinom RS-a, dodao je kako će se RS odbraniti od svakog pokušaja njenog rušenja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: