Zamjenica ministra
48

Milorad Dodik nezadovoljan radom Duške Jurišić, na sastanku u Istočnom Sarajevu traži njenu smjenu

V. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predstavnici koalicije na državnom nivou danas su se sastali u Istočnom Sarajevu gdje će razgovarati o brojnim političkim problemima, a prema prvim informacijama prvi čovjek SNSD-a će tražiti i smjenu zamjenice ministra za ljudska prava Duške Jurišić.
Uprkos mnogo većim problemima koji trenutno opterećavaju predstavnike Trojke, HDZ-a i SNSD-a, čini se kako Dodiku trenutno najveći problem predstavlja rad zamjenice ministra za ljudska prava.

Iako nije poznato šta predsjedniku SNSD-a konkretno smeta u radu Jurišić, Dodik pitanje njene smjene smatra jednim od ključnih za nastavak rada koalicije.

Jurišić je ranije kritikovala djelovanje zvaničnika u RS-u kao i činjenicu da je Salih Nožinović iz Zvornika sankcionisan jer je predsjednika RS-a nazvao "debelim krmkom".

Tim povodom, Jurišić je rekla kako je vrijeme da Delegacija EU iskoristi crveni karton, jer je proces EU integracija nemoguće nastaviti ukoliko se građani sankcioniraju zbog verbalnog delikta.

"Ukoliko to ne uradi, onda je to zeleno svjetlo za hapšenje povratnika (Mirsad Omerović), cenzurisanje povratnika za upotrebu riječi genocid (Kadira Šakić), kampanju protiv autora Izvještaja o negiranju genocida, kažnjavanje povratnika za verbalni delikt (Salih Nožinović)", navela je tada Jurišić.