U zgradi Vlade RS-a
90

Predstavnici Trojke, HDZ-a i SNSD-a stigli u Istočno Sarajevo na sastanak državne koalicije

V. K.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Predstavnici stranaka koje čine koaliciju na nivou Bosne i Hercegovine stigli su na sastanak u Istočno Sarajevo gdje će razgovarati o aktuelnim problemima i blokadama koje predstavljaju problem za rad institucija.

Sastanak partnera na državnom nivou dolazi nekoliko sati nakon što je u Sudu Bosne i Hercegovine u Sarajevu održano ročište Miloradu Dodiku na kojem se predsjednik RS-a izjasnio kako nije kriv.

Iako nisu jasno precizirali teme sastanka, poznato je kako će se razgovarati o radu Vijeća ministara BiH, zakonima koji predstavljaju problem, ali i o reformskim zakonima te Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine.

"Trebali smo u devetom mjesecu završiti taj drugi dio paketa koji se sastoji od tri dijela, a vezano za pristup europskim integracijama. To što smo trebali u devetom mjesecu, ja vas uvjeravam da ćemo završiti do kraja ovog mjeseca pa će situacija opet izgledati malo optimističnije", rekao je Čović prije nekoliko dana.

Posljednji sastanak partneri na državnom nivou su održali u Mostaru, ali ni nakon njega politički procesi nisu krenuli u željenom smjeru, a predstavnici SNSD-a su saopćili kako će nastaviti sa blokadama sve dok se na dnevni red ne stavi i Zakon u Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine.