BiH
196

Milorad Dodik na svadbu sina Igora potrošio 200.000 KM

Klix.ba
Predsjednik manjeg bh. entiteta Milorad Dodik jučer je oženio sina Igora, a na svadbu je potrošio oko 200.000 KM.

Svadba za njegovog sina Igora i mladu iz Beograda Ivanu je upriličena na imanju Milorada Dodika u Bakincima kod Laktaša. Slavlje u bijelom šatoru, koje je okupilo oko 450 zvanica, počelo je u 18 sati i trajalo je do zore.

Dodik nije štedio novac za svadbu, a za slavlje su bili obezbijeđeni vrhunski muzičari, ukusni specijaliteti domaće i mediteranske kuhinje, poznata hercegovačka vina… Na ulazu u bijeli šator, Dodik je sa pljoskom rakije dočekivao brojne goste, a odmah do njega supruga Snježana, kćerka Gorica i Igorov deda Bogdan.

Kako pišu srpske Novosti, Dodikovi su za svadbu potrošili oko 200.000 maraka. Samo za piće su platili 45.000 maraka, za hranu 20.000, dekoracije 5.000, muziku 50.000…

Goste je zabavljao Allegro bend, zatim srbijanski pjevač Aco Pejović, Miroslav Ilić i Svetlana Ražnatović Ceca. Među najveselijim gostima je bio upravo Milorad Dodik, koji je nazdravljao gostima, mladencima, a i sam je uzeo mikrofon i zapjevao, kako on to obično i radi.

Predsjednik RS-a je također pozdravljajući goste rekao da je kao političar održao na hiljade govora, ali da mu je ovaj za sina Igora, kao i onaj kada je udavao kćerku Goricu najdraži i da svaki otac sanja ovaj trenutak.

Svadbi su prisustvovali premijerka RS-a Željka Cvijanović, predsjednik parlamenta RS-a Nedeljko Čubrilović, brojni ministri u Vladi RS-a, Emir Kusturica, vladika Grigorije, sportisti iz Srbije, estradni umjetnici i predstavnici kulturnog života RS-a.

Svadbu su pratile jake mjere obezbjeđenja. Policijske patrole su bile raspoređene na prilaznim putevima u Bakincima, a unutar imanja bile su raspoređene privatne službe obezbjeđenja.

Gosti su prije ulaza prolazili kroz vrata sa detektorom metala. Zamoljeni su da ne slikaju slavlje niti da fotografije dostavljaju medijima. Svi gosti su bili evidentirani i na svadbu se dolazilo strogo sa pozivnicom.