BiH
941

"Čestitka" Dodikovom sinu i snahi od nezaposlene omladine RS-a

Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik ovog popodneva ženi sina Igora. Dok se u Bakincima kod Laktaša podižu šatori i priprema doček 450 zvanica, po Banjoj Luci su osvanuli plakati neformalne grupe nazvane "Nezaposlena omladina RS".

Plakati nazvani "Čestitka nezaposlenom sinu i prezaposlenom ocu" uslijedili su nakon što se Dodik na raspravi u sali entitetskog parlamenta požalio kako mu je sin već godinu dana nezaposlen, a opozicija pitala od čega onda vraća kredit od tri miliona maraka.

Sve to događalo se u vrijeme rasprave o referendumu o pravosuđu BiH čije raspisivanje je zatražio Dodik kako bi doveo u pitanje ovlasti Suda i Tužilaštva BiH.

"Nezaposlena omladina RS neće mirno sjediti dok se Dodik sa tajkunima bogati na račun naše sirotinje", poručili su u pismu upućenom na našu adresu.

"Njegov sin i on će odgovarati pred tim istim Tužilaštvom i Sudom BiH, pred istim onim organima za koje neće biti referenduma. Želimo da poručimo da će najesen tek biti vruće u RS. Protesti su jedino sredstvo za rušenje kriminalnog režima", navodi se dalje.

Na "čestitki" su navedene cifre o zaradi Milorada i Igora Dodika uz poruku kako mladencima žele da što prije pronađu posao kako bi mogli da uredno vraćaju kredit "uzet od siromašnih građana Republike Srpske".