1,56 miliona KM
61

Milorad Dodik na Palama otvorio rekonstruirani tunel "Kalovita brda"

Klix.ba
Milorad Dodik (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas rekonstruirani tunel "Kalovita brda" na Palama, u koji je uloženo, kako je to istaknuto na današnjem skupu, milion i 560 hiljada konvertibilnih maraka.

Politički predstavnici Republike Srpske, zajedno s predstavnicima lokalnih vlasti, obilježili su puštanje saobraćaja kroz tunel zbog početka zimske turističke sezone na Jahorini.

"Želim reći da smo 22 dana prije roka pustili tunel u rad, a završen je 99 posto. Ostale su još neke sitnice. U tunel je uloženo milion i 560 hiljada KM", poručili su sa današnjeg skupa.

Naveli su da je rekonstrukcija tunela samo početak jednog krupnog investicionog ciklusa.

"Pored tunela, imamo milion koji ulažemo u kupovinu imovine FAMOS-a, imamo milion KM poklona predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji ćemo uložiti u rekonstrukciju puta preko Kalovitih brda", kazao je načelnik Opštine Pale Boško Jugović.

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je kako je rekonstrukcija tunela značajan projekt.

"Svaki put kad završimo neki važan infrastrukturni projekt, to znači da je koristan za sve građane. Ova investicija će biti vjetar u leđa razvoju Pala", poručila je Cvijanović.

Dodik se zahvalio investitoru što je prije vremena uspio završiti tunel.

"Riječ je o rekonstrukciji, ali milion i po nisu beznačajna sredstva, koliko je iz budžeta izdvojeno. Mi nastavljamo u kontinuitetu, Istočno Sarajevo je veliko gradilište. Jahorina predstavlja motornu snagu razvoja ovog kraja. Mi to razumijemo. Gradi se bolnica u Lukavici, očekujemo da do kraja iduće godine bude završena. Tu je isto i rekonstrukcija dvorane i infrastrukture", istakao je Dodik.