Opstaje li koalicija?
4

Milorad Dodik i Marko Pavić razgovarali u Banjoj Luci

Klix.ba
Predsjednici SNSD-a i DNS-a Milorad Dodik i Marko Pavić razgovarali su u Palati Republike Srpske nakon što su najavljene smjene kadrova iz vladajuće koalicije.

Sastanak je održan u Banjoj Luci, a nakon sastanka nije bilo izjava za medije tako da je još uvijek nepoznato o čemu je konkretno bilo riječi na sastanku, a da to nisu formiranje vlasti u Republici Srpskoj i kadrovska pitanja.

Dodik je ranije najavio smjenu kadra iz vladajuće koalicije, kazavši da postoje pojedinci koji u ovom mandatu nisu radili u interesu koalicije.

"Neki su radili direktno protiv koalicije, a pripadaju nekim od naših koalicionih partnera. Narednih dana ćemo to ispitati. Niko neće biti zaštićen niti oslobođen odgovornosti", rekao je Dodik.

Poručio je da poštuje Pavića, ali da je oko njega bilo mangupa koji su tokom kampanje radili direktno za drugu stranu.

"Ako pristanu da ih se odreknu, oni ostaju naši partneri", naglasio je Dodik.

Podsjećamo, formiranje vlasti u Republici Srpskoj ovisit će o odnosima predsjednika DNS-a i SNSD-a Marka Pavića i Milorada Dodika.

Politički analitičar Žarko Papić istakao je za Klix.ba da su i jedna i druga stranka pokušavale sebi dići cijenu prije formiranja vlasti, ali da do raskola neće doći.

"Ključna tačka u vezi s kojom se spore je mjesto premijera Republike Srpske. S jedne strane su argumenti da su neki DNS-ovci bili protiv koalicije, a s druge strane Ljubija itd. Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, oni će naći neki kompromis", kategoričan je Papić.