|

Milorad Dodik danas preuzima dužnost predsjednika RS

Milorad Dodik danas preuzima dužnost predsjednika RS
0
S
SRNA
16.11.2010. u 08:40
19
komentara
0

dijeljenja
Milorad Dodik danas preuzima dužnost predsjednika RS Milorad Dodik (Foto: Arhiv)
U Banjoj Luci će danas biti obavljena svečana primopredaja dužnosti predsjednika Republike Srpske /RS/ između Milorada Dodika i Rajka Kuzmanovića.
Ceremoniji će prisustvovati i predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.

Potpredsjednik Vlade RS Anton Kasipović izjavio je da bi Dodik, koji je dosadašnji premijer, danas trebalo da prenese premijerska ovlaštenja na jednog od potpredsjednika Vlade RS.

"Ono što ja znam je da će Dodik, prije primopredaje sa predsjednikom Rajkom Kuzmanovićem, završiti taj dio posla, odnosno da će prenijeti ovlaštenja na jednog od potpredsjednika Vlade RS", rekao je Kasipović sinoć za ATV.

Predsjednik Ustavnog suda RS Mirko Zovko rekao je da Republika Srpska nema predsjednika Vlade od trenutka kada je Dodik pred Narodnom skupštinom RS položio zakletvu u svojstvu predsjednika RS.

Dodik je juče na konstitutivnoj sjednici novog saziva Narodne skupštine inaugurisan za osmog predsjednika RS.

U inauguralnom govoru Dodik je izjavio da je Republika Srpska suština njegovog političkog i životnog angažmana, te najavio da će biti predsjednik svim građanima, bez obzira kojoj naciji ili vjeri pripadaju i bez obzira da li su glasali za njega.

Novoizabrani predsjednik RS poručio je da je njegov cilj jaka, stabilna, demokratska i prosperitetna Republika Srpska, sa nadležnostima koje su joj verifikovane u Dejtonu i Parizu i suverenitetom koji je unijela u državnu zajednicu BiH.


Dodik je pobjedom na izborima 3. oktobra izabran za osmog predsjednika RS.

Svečana primopredaja u Palati Republike zakazana je za 11.00 časova.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...