Pod sankcijama
0

Miličević: SDS sigurno ide na izbore, a krajnji izlaz je pod imenom "SDS - volja naroda"

D. Be.
U Doboju se danas održava sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS), a glavna tema su problemi s kojim se susreće stranka zbog američkih sankcija zbog kojih je SDS-u ugašen jedini račun u banci kao i modeli prijavljivanja na izbore bez transakcionog računa.
Predsjednik SDS-a Milan Miličević je u pazi zasjedanja poručio da će Srpska demokratska stranka sigurno izaći na lokalne izbore ove godine i da se danas raspravlja o modelima prijavljivanja stranke na izbore.

"Postoji mnogo konstruktivnih diskusija. Više je puteva koji su sada pred Srpskom demokratskom strankom u pitanju prijave na izbore ali naša poruka je da će SDS biti učenik lokalnih izbora bez obzira što će nam i u finansijskom i organizacionom smislu biti teško“, poručio je Miličević.

On je naglasio da se iz diskusija članova Glavnog odbora SDS-a vidi energija i želja da rade dobro i ostvare dobre rezultate u oktobru.

"Postoji više puteva izlaska na izbore ali naš krajnji izlaz je da Srpska demokratska stranka na izbore izađe kao 'Srpska demokratska stranka - volja naroda', kao politički subjekt koji se može prijaviti na izbore dok bi naša kampanja i naš program ostali isti“, poručio je Milićević.

Po završetku sjednice Glavnog odbora SDS-a javnost će biti obaviještena o zaključcima o odlukama.

Predsjednik SDS-a Milan Miličević rekao je danas da je ta stranka zbog gašenja računa SDS-a i onemogućenog platnog prometa uslijed američkih sankcija odlučila da službenike zaposlene u toj stranci uputi na Zavod za zapošljavanje kako bi ostvarili određeni dio ličnog dohotka koje ih sljeduje po zakonu.

Račun SDS-a ugašen je 29. marta. SDS je od 2004. godine na crnoj listi američke Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija.