Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gospođo, opet folirate, da ne kažem neku grubu iječ. Za HDZ, a i ostale u vlasti, ovaj zakon je neprihvatljiv. Austrijske banke vas drže na kratkom povodcu! Samo narod na ulici, dobro organizovan, može vas dovesti na pravo mjesto, presude - zatvori, te vračanje nezakonito stečene imovine!
pa zar treba jače bankarstvo!? ove banke u bih savrseno nas gule po nevjerovatnim kamatnim stopama
--- precizniji jasniji novi zakon ? ZNAČI NEMA VIŠE PRANJA NOVCA ? Ako se pod tim misli precizirati.
@flaq pa i Svicarska je imala zasebni odjel za pranje novca.Taj odjel je bio dobro sakriven, mnogi sluzbenici, koji su radili u istoj banci nisu znali za to odeljenje.Bankarsvo u EU ima posebne zakone, bankari ih diktiraju. Ako banka ne bude dobro poslovala, drzava ih pumpa novcem poreznika.
Tko prati finaciske izvjestaje u svijeti, znace o cemu se radi.Jedan primjer je Deutsche Bank Es könnte das Ende einer fast 150-jährigen Geschichte sein: In Finanzkreisen gilt die Deutsche Bank als nächster großer Krisenkandidat. Nun fordert deren Chefvolkswirt ein neues Banken-Rettungspaket in Höhe von 150 Milliarden Euro. Die Rechnung dafür begleichen soll der Steuerzahler.Za krizu traze 150 miliardi eura od poreznika.
Činjenica je da svaka banka o svojim klijentima ima mnogo više podataka nego država i da je bankarski sistem država u državi, pogotovo što je u vlasti stranaca..
kad ce biti reguliran rad kladara, izvora finansiranja kra-de-zea???
banke i klađare su entitet za sebe