BiH
0

Milanović obećao pomoć projektima za opstojnost Hrvata u BiH

FENA
Bevanda i Milanović
Bevanda i Milanović
Hrvatski premijer Zoran Milanović je danas obišao i franjevački samostan u Gučoj Gori te bolnicu u Novoj Biloj, čiju je izgradnju i opremanje financirala hrvatska Vlada te tom prilikom naglasio kako će u nju Hrvatska ulagati i dalje.

Ulaganje u takve institucije za Hrvatsku predstavlja razmjerno mala izdvajanja, naglasio je hrvatski premijer, dodajući kako su mu privrednici te predstavnici lokalne vlasti iz općina Srednje Bosne kazali kako je nastavak pomoći Hrvatima nužan, ali da ga treba usmjeriti na institucije koje će pomoći očuvanju njihovog identiteta.

Po njegovom mišljenju, vlada ne može utjecati na odluke privrednika iz Hrvatske gdje investirati, no podsjetio je kako to oni već čine upravo na području Srednje Bosne.

Ustvrdio je kako postoji mogućnost da se na području tog kantona otvori i konzularni ured Hrvatske, jer tamo živi oko 100 hiljada Hrvata.

Hrvatski premijer završava svoj dvodnevni posjet BiH u Jajcu, gdje će se susresti s lokalnim čelnicima te obići franjevački samostan sv. Luke.