{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milanović: Neću dopustiti da se BiH u Evropi marginalizira

27.5.2014. u 13:03
3
36
Milanović: Neću dopustiti da se BiH u Evropi marginalizira
3
Milanović: Neću dopustiti da se BiH u Evropi marginalizira
Bevanda i Milanović
Otvaranju Muzeja Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici prisustvovao je i premijer Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović.
On je poslao poruku zajedništva i solidarnosti građana BiH i Hrvatske tokom katastrofalnih poplava koje su pogodile dvije zemlje, te je istakao da će Hrvatska učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne BiH na putu ka EU.

"Mi ćemo se zalagati da BiH opet postane prostor slobode i sigurnosti. Mjesto za to je Evropska unija, koja nije idealna, ali je bolja od onoga što smo vidjeli ranije. Neću dopustiti da se, u onoj mjeri u kojoj se glas Hrvatske bude mogao čuti, BiH u Evropi marginalizira, da joj se postavljaju nemogući uslovi za ulazak u EU i da postane dnevni meni birokracije", rekao je Milanović novinarima ispred Franjevačkog samostana.

Istakao je da je hrvatski interes da BiH postane stabilna država, da se može brinuti sama o sebi, te da će "time će biti bolji hrvatski susjed".

On se tokom ceremonije otvaranja Muzeja obratio prisutnima i brojnim zvanicama iz političkog i društvenog života BiH. Rekao je da je BiH za njega "od zemlje koju je Hrvatska grlila postala zemlja nesreće, zločina, tragedije i zanemarivanja".

Osvrnuo se i na katastrofalne poplave koje su pogodile BiH, Hrvatsku i Srbiju u proteklom periodu.

"Poplave koje su nas pogodile pokazale su da smo solidarni. U ovakvim situacijama trebamo biti jedinstveni", rekao je Milanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: