{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Čović: Za uginule životinje i najezdu komaraca treba nam sistemsko rješenje

22.5.2014. u 17:34
17
43
Čović: Za uginule životinje i najezdu komaraca treba nam sistemsko rješenje
17
Čović: Za uginule životinje i najezdu komaraca treba nam sistemsko rješenje
Dragan Čović i Tomislav Karamarko u Odžaku (Foto: Klix.ba)
Predsjednici HDZ-ova BiH i Hrvatske, Dragan Čović i Tomislav Karamarko obišli su poplavljena područja u Posavini. U razgovoru sa Bakirom Izetbegovićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH, izrazili su veliku spremnost da zajedničkim snagama pomognu poplavama pogođenom stanovništvu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Čović je kazao da mu je drago što je njegov kolega i prijatelj iz Hrvatske ponovo došao u ovaj dio BiH kako bi ponudio pomoć građanima u poplavljenim područjima.

"Došli smo da vidimo kako sistemski možemo pomoći i da osjetimo sa kojim se problemima suočavaju građani ovih područja. Sa ovim problemom živjet ćemo još nekoliko mjeseci", kazao je Čović.

On je dodao da danas treba najviše brinuti o zdravlju ljudi.

"Imamo mnogo uginulih životinja, najezdu komaraca i za ove probleme treba nam sistemsko rješenje. Ovo je pogranično područje i pokušat ćemo ove probleme riješiti zajedno sa Hrvatskom. Ukoliko se ne riješi problem komaraca i uginulih životinja u naredna dva, tri dana, imat ćemo potpuno druge zdravstvene probleme za naše stanovništvo", dodao je predsjednik HDZ-a BiH.

On je poručio da će biti uz građane poplavljenih područja i ohrabrio ih na putu povratka u njihove domove.

"Bit ćemo im na usluzi da pomognemo u svemu što trebaju", poručio je Čović.

Karamarko je kazao da danas ne predstavlja zvaničnu Hrvatsku jer je u opoziciji, ali da će uraditi sve što je u njegovoj moći da pomogne ljudima koji žive u poplavljenim područjima oko Save.

"Ovo je zajednički transgranični problem jer ono što se desilo Hrvatskoj desilo se i BiH. Nažalost, ovo je jedna tragična elementarna nepogoda i hvala Bogu da nije bilo više žrtava.Ja ću prenijeti vlastima u Hrvatskoj ovaj današnji razgovor sa Čovićem i Izetbegovićem. Problemi su isti na obje strane", kazao je Karamarko nakon današnje posjete Odžaku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: