{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milanović dolazi u dvodnevnu posjetu BiH

S
3.10.2013. u 18:30
0
12
Milanović dolazi u dvodnevnu posjetu BiH
0
Milanović dolazi u dvodnevnu posjetu BiH
Zoran Milanović (Foto: AFP)
Predsjednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović počinje sutra dvodnevnu posjetu BiH, tokom koje će posjetiti opštine u kojima žive većinom Hrvati.
Milanović će posjetiti Livno, Tomislavgrad, Ramu, Kupres, Bugojno, Gornji Vakuf-Uskoplje, Kraljevu Sutjesku i Bobovac, gdje će razgovarati sa predstavnicima lokalne vlasti, saopšteno je iz Vlade Hrvatske.

Hrvatski premijer sutra će u Livnu u 12:00 sati razgovarati sa rukovodstvom opštine, nakon sastanka planirane su izjave, a potom će posjetiti Mljekaru, franjevački muzej i Galeriju Gorica-Livno.

Sastanak sa predstavnicima lokalne vlasti u Tomislavgradu planiran je za 14:00 sati, nakon toga izjave za medije, a planirana je i posjeta dječijem vrtiću, kao i obilazak objekta Doma za stare i nemoćne, koji je u izgradnji.

Milanović će se zatim sastati sa predstavnicima lokalne zajednice u Župnom uredu franjevačkog samostana Rama-Šćit, a za 18:20 sati predviđen je obilazak Doma zdravlja u Kupresu.

U subotu, 5. oktobra, Milanović će u 9:00 sati razgovarati sa rukovodstvom opštine Bugojno, a za 9:40 sati zakazan je susret sa Hrvatima iz bugojanskog kraja u hrvatskom povratničkom naselju Kandija.

Planirana je i posjeta hrvatskog premijera tvornici "Tom" u opštini Gornji Vakuf-Uskoplje i susret sa Hrvatima iz te lokalne zajednice.

Milanović će u subotu u 14:00 sati posjetiti franjevački samostan Kraljeva Sutjeska, a u 15:30 sati grad Bobovac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: