Ministarstvo civilnih poslova
0

Milan Zjajić traži samo ćirilicu i srpski jezik?

Piše: A. Kovač
Milan Zjajić, pomoćnik ministra Ministarstva civilnih poslova BiH, šokirao je javnost dopisom koji je poslao 13. oktobra ove godine uposlenicima svih nacionalnosti u ovoj instituciji, a u kojem je naredba ili "postupanje", kako je navedeno, da svi akti koji se upućuju Zjajiću na potpisivanje moraju biti napisani na srpskom jeziku i na ćiriličnom pismu.

Naredba je bila naslovljena na Savu Kojića, šefa Odsjeka za državljanstvo, Fehmu Kalkan, šeficu Odsjeka za putne isprave, i na Dragicu Knežević, šeficu Odsjeka za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana između 6. aprila 2002. i 1. januara 2006. godine.

Iako smo pokušali kontaktirati Zjajića, zbog mnoštva zakazanih sastanaka, nije imao vremena davati izjave za medije, te su nas iz njegove kancelarije uputili na Zoricu Rulj, portparola Ministarstva.

„Pomoćnik ministra Milan Zjajić je nedavno prešao iz Predstavničkog doma Državnog parlamenta u Ministarstvo civilnih poslova BiH. S obzirom da se u Parlamentu dokumenti na potpisivanje šalju na jeziku onog ko ih potpisuje, Zjajić je mislio da je takva procedura i u Ministarstvu civilnih poslova BiH“, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Zorica Rulj.

Rulj nam nije znala kazati da li će naredba od 13. oktobra ove godine ostati na snazi ili će, pak, biti promijenjena.

„To ćete morati pitati pomoćnika ministra Zjajića“, kazala je Rulj.

Naime, Zjajić je je bio sekretar Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Državnog parlamenta, a u Ministarstvo civilnih poslova BiH na mjesto pomoćnika ministra prebačen je eksternim premještajem na preporuku ministra Sredoja Novića.