|

Milan Perić i drugi oslobođeni optužbe za zločin protiv čovječnosti

Milan Perić i drugi oslobođeni optužbe za zločin protiv čovječnosti
1
F
FENA
14.11.2013. u 11:48
0
komentara
1

dijeljenja
Milan Perić i drugi oslobođeni optužbe za zločin protiv čovječnosti Sud BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Apelaciono vijeće Odjela I za ratne zločine Suda BiH je nakon održanog pretresa u predmetu Milan Perić i dr. dana, 12. novembra ove godine izreklo presudu kojom se optuženi Milan Perić, Spasoje Doder, Predrag Terzić i Aleksandar Cerovina oslobađaju optužbe da su počinili krivično djelo zločini protiv čovječnosti.
Optuženi Milan Perić i Aleksandar Cerovina oslobođeni su i optužbe da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva. Istovremeno su odbijene pojedine tačke optužbe u odnosu na optužene Spasoja Dodera i Predraga Terzića, saopćeno je iz Suda BiH.

Svi optuženi su oslobođeni optužbe zato što nije, van razumne sumnje, dokazano da su učinili krivično djelo za koje se optužuju.

Vijeće Odjela I za ratne zločine Apelacionog odjeljenja Suda BiH je zbog bitnih povreda krivičnog postupka ukinulo prvostepenu presudu od 27. marta 2012. godine i odredilo održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Prvostepenom presudom optuženi Milan Perić, Spasoje Doder, Predrag Terzić i Aleksandar Cerovina su oslobođeni optužbe da su počinili krivično djelo zločini protiv čovječnosti Optuženi Milan Perić i Aleksandar Cerovina oslobođeni su i optužbe da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva KZ BiH.

Istovremeno, sudeće vijeće je, zbog odustajanja tužioca od dijela optužbe, u tom dijelu odbilo optužbu u odnosu na optužene Spasoja Dodera i Predraga Terzića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.