{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Milan Dunović: Ja ne odgovaram SDA-u i HDZ-u, već građanima FBiH

20.8.2015. u 20:20
51
106
Milan Dunović: Ja ne odgovaram SDA-u i HDZ-u, već građanima FBiH
51
Milan Dunović: Ja ne odgovaram SDA-u i HDZ-u, već građanima FBiH
Milan Dunović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon što su predsjednici vodećih stranaka u FBiH zatražili od Milana Dunovića, potpredsjednika FBiH da podnese ostavku na funkciju koju obnaša, oglasio se i sam Dunović istaknuvši kako on zapravo ne odgovara političkim liderima nego strankama ove zemlje.
"Indikativno je da zajednički poziv predsjednika SDA i HDZ-a za moje podnošenje ostavke na mjesto potpredsjednika Federacije BiH dolazi u vrijeme kada je BPS nagovijestio da možda i neće biti dio nove parlamentarne većine. Time se obistinjuju moje ranije tvrdnje da nove parlamentarne većine zapravo i nema, te gore navedeni pokušavaju svu krivicu za neformiranje većine prebaciti na mene.

Niti je Demokratska fronta, niti sam ja kao potpredsjednik Federacije BiH, odgovoran za situaciju u kojoj SDA i HDZ nisu u mogućnosti obezbijediti 50 poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH koji bi podržali novu Vladu, odnosno nove ministre kojima bi se Vlada popunila.

Ja ne odgovaram SDA-u i HDZ-u, već građanima Federacije BiH, te poziv da podnesem ostavku smatram politički neozbiljnim. Također, mjesto potpredsjednika Federacije iz reda srpskog naroda neće biti ustupljeno kadru SNSD-a, te oni koji su to obećavali, činili su to uzalud.

Ponavljam, saglasnost na imenovanje Vlade Federacije BiH mogu dati tek nakon dostavljanja 50 imena sa svojeručnim potpisima zastupnika Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH", kazao je Dunović u svom reagovanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: