Sramotan odnos
515

Mikrofoni ostali upaljeni: Radmanović neće namjerno da zakaže sjednicu radi "ovih iz Evropske komisije"

D. Be.
Nakon maratonske sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH mikrofoni su ostali upaljeni, pa je ostao zabilježen razgovor Nebojše Radmanovića i Denisa Zvizdića. Posebno je interesantan Radmanovićev odgovor zašto ne želi zakazati konstituirajuću komisije.

Podsjetimo da je Radmanović (SNSD) predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a Zvizdić dopredsjedavajući.

Tok razgovora:

Radmanović: Evo pogledaj, svi jedva čekaju da izađu, ne znaju ni za šta glasaju.

Zvizdić: Pa možeš ti odmah onu konstituirajuću sjednicu komisije, u četvrtak?

Radmanović: Koje komisije?

Zvizdić: Za stabilizaciju i pridruživanje.

Radmanović: Ne bih, zbog ovih iz Evropske komisije, koji svaki dan pitaju kad će biti sjednica. Svaki dan. A ja neću da zakažem sjednicu.

Zvizdić: Je l'? E nemoj onda.

Ovaj kratki razgovor poražavajući je i sramotan odnos zvaničnika BiH prema evropskim kolegama naročito jer BiH, barem deklarativno, snažno želi u Evropsku uniju.

Obzirom na sadržaj razgovora i iskazivanje inata, jasno je zbog čega naša država godinama pravi korake unazad na putu ka članstvu u zajednici evropskih zemalja.

Treba istaći da će se rukovodstva Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sutra sastati s ambasadorima Kvinte i šefom Delegacije EU u BiH Johanom Sattlerom. Za očekivati je da bi neko mogao prokomentarisati i ovaj razgovor.