Potpredsjednik SDP-a
23

Mijatović pružio podršku Stanivukoviću: Kriminal nema nacionalnost

M. G.
Vojin Mijatović i Draško Stanivuković
Vojin Mijatović i Draško Stanivuković
Povodom jučerašnje konferencije za medije gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, na kojoj je iznio podatke o dugogodišnjim kriminalnim radnjama u rukovodstvu ovog grada, oglasio se potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.
On je pružio apsolutnu podršku Stanivukoviću čestitavši mu na iznesenim podacima o "očitom kriminalu koji je iznio u javnost".

Mijatović se u objavi na svom Facebook profilu posebno osvrnuo na Stanivukovićev izvještaj o bilbordima rekavši da, ukoliko je u Banjoj Luci detektovano 17 miliona KM neplaćenih obaveza za reklamne bilborde, postavlja se pitanje koliki je taj iznos u Sarajevu.

[FBPOST]https://www.facebook.com/vojinbg/posts/4009280775751335[/FBPOST]

"Javna je tajna da se i u Sarajevu postavljaju bilbordi bez dozvola i bez plaćanja taksi. Pozivam načelnike svih općina u Sarajevu, a pogotovo načelnike koji dolaze iz Četvorke, da po uzoru na Banju Luku izvrše kontrolu i izađu s informacijama pred građane Sarajeva", napisao je Mijatović, poručivši da kriminal nema nacionalnost.

Podsjećamo, jučerašnja konferencija za medije novog gradonačelnika Banje Luke izazvala je pravu buru reakcija u manjem bh. entitetu. Stanivuković je, naime, direktno prozvao bivše rukovodstvo ovog grada za brojne kriminalne aktivnosti, a najavio je i tužbe koje bi, prema njegovim riječima, trebale nastupiti već sutra.