Povratak suštini
611

Mijatović pozvao DF da se pripoji SDP-u: Nermine i Željko prevaziđite frustracije

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović pozvao je predsjednike SDP-a i DF-a Nermina Nikšića i Željka Komšića da prevaziđu nesuglasice i frustracije i ujedine ove dvije stranke u, kako je rekao "veliki SDP BiH kakav je bio prije više od deceniju".

Kako je na svom Facebook profilu napisao Mijatović, alternativa desno orijentisanim strankama nikako ne može biti nova desnica.

"Moramo se vratiti na suštinu da državi kakva je Bosna i Hercegovina boljitak može donijeti isključivo ljevica, multietnički i građanski orijentisana ali u oba entiteta. Smatram da je vrijeme da lideri SDP-a i DF-a stave po strani sve nesuglasice i frustracije, imaju obavezu da vrate onaj veliki SDP BiH koji je nekad bio najveća partija u BiH", napisao je Mijatović.

Dodao je da zna da se ovo ne sviđa mnogima jer to "remeti njihove lične planove", ali, navodi Mijatović, ovo je jedino rješenje za normalnu BiH.

[FBPOST]https://www.facebook.com/photo/?fbid=4464567916889283&set=a.1799236656755769[/FBPOST]

"Veliki SDP BiH kao najveća multietnička partija u oba entiteta kakva je bila prije više od deceniju. Nermine i Željko imate obavezu da ovo uradite prema partiji u kojoj ste napravili karijere, prema novim generacijama u SDP-u i DF-u prema građanima BiH koji vape za normalnom građanskom državom članicom EU i NATO-a. Od ovog poteza zavisi kako će izgledati BiH nakon 2022. godine", dodao je Mijatović uz opasku da je jedino rješenje veliki i moćni SDP, a sve drugo ide u korist desno orijentisanim u sva tri tora.