Osvrt na miting
285

Mijatović: "Bot" govori kako neće u pede*sku Evropu dok iza njega stoji Ana Brnabić, tragikomedija

A. Ku.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Dopremijer Federacije BiH i potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović komentarisao je održani miting u Banjoj Luci "Srpska te zove".

Na početku je kazao da je njegov stav oko Srebrenice poznat i da nema potrebe da ga ponavlja, kao što je poznat i stav ljudi sa kojima dijeli političku sudbinu te ni njega neće ponavljati.

"Večeras u Banjoj Luci ništa novo, već sto puta ponovljena bruka vladajuće oligarfije u ime naroda, red vrijeđanja, red primitivizma, red mitologije, pravo takmičenje ko će biti brutalniji kako bi ga 'šef' pohvalio i eventualno nagradio nekim novim tenderom. Tragikomično je bilo gledati i slušati jednog od 'botova' koji u zanosu govori kako neće u pede*sku Evropu u kojoj ima roditelj broj, jedan i broj dva, dok iza njega stoji Ana Brnabić predsjednica Skupštine Srbije. Tragikomedija u jednom činu", rekao je Mijatović.

Dodao je i da je njihov, kako je kazao, šef u padu, iako Vučić nije tu.

"On zna da ga gleda na televiziji, priča viceve, smije se sam sebi, moli i cvili Beogradu i kaže po stoti put, jednom kad bude prilike, ako ovo ili ono, on će nešto. Dakle, opet orlov let, a švrakin pad po stoti put", ističe Mijatović.

Dodaje da je oligarhija dala sve od sebe, prijetila ucjenjivala i jedva okupila 30.000, od toga tačno 70 autobusa iz Srbije.

"Oduzmi - saberi iz Banje Luke nije bilo ni 5.000 ljudi. Dakle, do jučer su prijetili secesijom ako se usvoji rezolucija u UN-u, večeras već kažu mi ćemo to ignorisati. Uz ovo samo ide ona pjesma 'Neke ptice nikad ne polete'", rekao je.

Kazao je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić načelno ispoštovao miting te poslao 5. ešalon.

"A večeras se pravi mrtav i distancira daleko od brata Mile sa ove strane Drine. Pa i da zaključimo, prođe još jedan performans oligarhije, a šta dalje junaci", zaključuje Mijatović.