Najave meteorologa
0

Miholjsko ljeto u BiH još uvijek traje, natprosječno toplo vrijeme do sredine naredne sedmice

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
Miholjsko ljeto u BiH još uvijek traje, a prema najavama meteorologa potrajat će i u narednom periodu. U BiH će se natprosječno toplo i stabilno vrijeme zadržati sve do sredine naredne sedmice.

Danas će u BiH preovladavati malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, a najviša dnevna temperatura iznosti će od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Sutra će u većem djelu naše zemlje preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Porast oblačnosti sa sjeverozapada meteorolozi najavljuju u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura će biti od 6 do 12, na jugu od 13 do 16, a najviša dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.

Slično vrijeme preovladavat će i u četvrtak. Jutarna temperatura kretat će se od 6 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 16 do 23, na jugu do 25 stepeni.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

"Prostrani anticiklon uvjetuje i dalje natprosječno toplo i stabilno vrijeme u Bosni i Hercegovini. Miholjsko ljeto zadržat će se i tokom ove sedmice. U jutarnjim satima u kotlinama i nizinama Bosne moguća je slaba magla, a u Hercegovini i dalje vedro i sunčano vrijeme. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 7 do 13 stepeni u Bosni, a na jugu Hercegovine između 13 i 18 stepeni. Maksimalne dnevne temperature u Bosni će biti između 19 i 24, a u Hercegovini i do 27 stepeni", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema riječima meteorologa Dženana Zuluma, sredinom naredne sedmice očekuje se prelazak fronte preko naše zemlje, koja će uvjetovati padavine, ali i pad temperature zraka.

"Veće padavine moguće su u Hercegovini i na području Krajine. Pred kraj mjeseca se u jutarnjim satima u Bosni očekuje mraz. U ovom periodu u Bosni nije isključen ni snijeg. Najniže temperature zraka imat će vrijednosti između minus 4 i 6, a maksimalne od 6 do 15 stepeni", rekao je Zulum.