Isključen iz SDS-a
27

Mićić osnovao novu stranku, Šarović tvrdi da je to satelit Dodikovog SNSD-a

N. V.
Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine (SDS)
Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine (SDS)
Gradonačelnik Bijeljine i nekadašnji funkcioner Srpske demokratske stranke Mićo Mićić, nakon isključivanja iz stranke osnovao je svoju političku organizaciju.

Novoosnovana politička partija zove se Stranka demokratske srpske Semberije, a jučer ju je Osnovni sud u Bijeljini unio u Registar političkih organizacija.

Lider SDS-a Mirko Šarović kazao je kako osnivanje ove stranke nije vrijedno posebnog komentara dodavši da je bilo očekivano:

"Očito da se mnogo ranije temeljito pripremalo formulisanje veze ove grupacije sa SNSD-om, na način da se ta saradnja ostvari preko SDS-a, a ako to nije moguće da se pređe na plan B preko ove novoosnovane stranke, kao satelita Dodikovog SNSD-a."

On je naglasio da ova novoregistrovana stranka "nema nikakvog dodira" sa SDS-om, te da će oni nastaviti svoj principijelni put zasnovan na "temeljnim vrijednostima".

Isključenju iz SDS-a, ovog bijeljinskog višedecenijskog gradonačelnika i dugogodišnjeg člana stranke, prethodilo je potpisivanje Sporazuma za SNSD-om koji, kako tvrdi Mićić, građanima Bijeljine treba da donese niz dobrih projekata.