Milion KM
73

MHS o ugovoru s ViK-om: Pružat ćemo usluge sofisticiranog BDS sistema, a ne dostave računa

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Firma MHS d.o.o. oglasila se nakon objavljenog teksta na portalu Klix.ba u vezi s odlukom direktora KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) d.o.o. Sarajevo o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku usluga BDS sistema, a za šta je planirano izdvajanje 1.001.520,00 KM ovom poslovnom subjektu.

Oni navode da predmet nabavke nije očitavanje, printanje i distribucija računa u Kantonu Sarajevo, već usluga BDS sistema, odnosno najma i održavanja sistema i opreme za očitanje vodomjera i izradu računa za utrošenu vodu "po isprintanom računu".

Ističu da će kompletan posao u vezi s dostavom i dalje obavljati uposlenici ViK-a, ali će koristiti BDS sistem i prateću opremu.

"BDS sistem je sofisticiran softversko-hardverski sistem koji dosadašnji proces od očitavanja do dostave računa, korištenjem savremenih softvera i hardverske opreme, enormno skraćuje, stvarajući uštedu u vremenu i novcu te korisniku omogućava niz dodatnih pogodnosti u procesu praćenja očitanja, stanja brojila, prijave kvarova, prevelike i premale potrošnje i slično", navode iz MHS-a.

Dodaju da je BDS sistem u potpunosti domaći proizvod, jedinstven u svijetu, razvijen u Bosni i Hercegovini. Razvili su ga domaći programeri i stručnjaci iz oblasti informatike, a sve je kao partner podržala i kompanija Zebra kao najpoznatiji svjetski proizvođač mobilnih terminala i printera. BDS sistem je razvijan za kompanije u regionu i šire, kao jedinstveno rješenje, kompanijama koje žele ostvariti uštedu i unapređenje postojećeg poslovanja.

Ističu da svi klijenti koji koriste BDS sistem ostvaruju finansijsku uštedu od minimalno 50 posto u odnosu na prijašnji način rada te da je riječ o pozitivnoj priči i jedinstvenom bh. proizvodu koji kompanijama koje vrše očitanje brojila unapređuje poslovanje, povećava produktivnost ljudi i smanjuje troškove.