{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mevludin Halilović je novi komesar MUP-a KS

19.5.2017. u 13:04
573
111
Mevludin Halilović je novi komesar MUP-a KS
573
Mevludin Halilović je novi komesar MUP-a KS
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nakon što je Nezavisni odbor za izbor i imenovanje komesara MUP-a KS predložio dva najbolja kandidata, Vlada KS je odlučila da novi komesar bude Mevludin Halilović, saznaje Klix.ba.
Halilović je načelnik Sektora uniformisane policije u MUP-u KS te je od smjene Vahida Ćosića obavljao dužnost v. d. komesara.

Rođen je 6. oktobra 1969. u Živinicama. U Sarajevu je završio Srednju policijsku akademiju 1988. godine, a Vojnu policijsku akademiju u Beogradu 1992. godine.

Radio je u Sekretarijatu unutrašnjih poslova BiH, Centru Službi sigurnosti kao inspektor općeg kriminaliteta i pomoćnik komandira PS, kao zamjenik komandira PS u PU Centar Sarajevo, kao načelnik PU Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje te načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Od 1996. do danas pohađao je i završio razne kurseve i treninge u organizaciji IPTF-a, ICITAP-a, SFOR-a i drugih međunarodnih institucija i udruženja uključenih u program osposobljavanja policijskih snaga BiH (seminar iz oblasti policijskih operacija u Kairu od 10. januara 1996. do 14. februara 1996. i seminar iz oblasti upravljanja u kriznim situacijama u SAD-u, Luisiana, State University od 1. oktobra do 16. oktobra 1998.)

Poznat je i po funkciji federalnog ministra unutrašnjih poslova BiH koju je obavljao od 2003. do 2006. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: