BiH
5

Meteorolozi: U narednim danima manje padavina i znatno toplije vrijeme

Anadolija
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Posljednjih nekoliko dana nekoliko gradova Bosne i Hercegovine pogodile su poplave u kojima je pod vodom ostao veliki broj domaćinstava. Ipak, prema riječima meteorologa, vremenske prilike će se narednih dana znatno popraviti, javlja Anadolu Agency (AA).

Meteorolog Željko Majstorović za Anadolu Agency (AA) je izjavio da se narednih dana očekuje mnogo bolje vrijeme u Bosni i Hercegovini.

“Već sada možemo kazati da vrijeme ide na bolje i vikend će biti dobar i imat ćemo znatno manje kišnih padavina. Ponedjeljak, utorak i srijeda naredne sedmice će biti relativno dobri i uz više sunca”, rekao je Majstorović.

Ističe da se narednih dana mogu očekivati i mnogo više temperature koje će u pojedinim dijelovima zemlje dostići i do 30 stepeni Celzijusa.

“Štaviše, mogu se očekivati i mnogo više temperature. U Sarajevu će naredne sedmice temperatura iznositi i do 30 stepeni. Uglavnom, proći će u znaku sunca”, kazao je.

Ipak, napominje da će već sredinom mjeseca opet biti promjenljivo i sa mogućim padavinama.

Na kraju dodaje kako je cijela Evropa zahvaćena nevremenom i vrijeme je vrlo promjenljivo u mnogim zemljama gdje postoji strah od velikog nevremena i snažnih poplava.