Nakon hladnog vikenda
22

Meteorolozi najavljuju dijelom sunčano, ali i nestabilno vrijeme u narednim sedmicama

S.H.P.
Nakon ispodprosječno hladnog vikenda u sedmici ispred nas u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost.

Na jugu i istoku zemlje očekuje se više oblaka. Od četvrtka 18. jula prognozira se oblačnije vrijeme s mogućim pljuskovima tokom dana. Izraženije padavine moguće su u petak i nedjelju.

U subotu 20. jula očekuje nas više sunčanih sati ali bez veće promjene temperature zraka, naručito one u jutarnjim satima. Jutarnje temperature zraka tokom sedmice u Bosni prognoziraju se između 10°C i 15°C, a na jugu zemlje od 15 do 20°C.

Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 22°C i 28°C, a na jugu zemlje do 30°C.

Prodori svježeg i nestabilnog zraka prema raspoloživim sinoptičkim kartama očekuje se i u periodu od 22. do 29. jula. U ovom periodu preovladavat će promjenjivo i nestabilno vrijeme s kišom, i pljuskovima s grmljavinom koji mjestimično mogu biti i obilniji.

Izraženije padavine prognoziraju se na sjeveru i zapadu Bosne.

Jutarnje temperature zraka kretat će se u rasponu od 13°C do 18°C u Bosni, a na jugu zemlje do 23°C. Temperature zraka tokom dana u Bosni bit će od 24°C do 19°C, a u Hercegovini do 32°C.