{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove godine u Potočarima će biti ukopana 161 žrtva genocida u Srebrenici

A
25.6.2014. u 13:45
1
Ove godine u Potočarima će biti ukopana 161 žrtva genocida u Srebrenici
1
Ove godine u Potočarima će biti ukopana 161 žrtva genocida u Srebrenici
Pripreme za dženazu žrtava srebreničkog genocida 11. jula 1995. godine u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari se odvijaju po planu, a ove godine će biti ukopana najmanje 161 žrtva, potvrdio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Mersed Smajlović.
"Pripreme za dženazu u Srebrenici se odvijaju uredno. Možemo reći i da su privedene kraju. Lokacija je uređena. Spremni smo za dženazu, koja će biti održana u Memorijalnom centru Potočari", kazao je Smajlović nakon danas održanog četvrtog sastanka Organizacionog Odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone" UN-a Srebrenica – Memorijalni centar Potočari.

Smajlović je potvrdio da je do danas identificirana 161 žrtva genocida 1995. godine.

"Prema kazivanjima stručnjaka iz Centra za identifikaciju u Tuzli, ovaj broj se neće znatno mijenjati. Maksimalno može biti do 170 žrtava koje će ove godine biti ukopane", kazao je Smajlović.

Podsjetimo, u Nezuku, u poslijepodnevnim i večernjim satima, 7. jula, dan uoči početka Marša mira, u prostorijama osnovne škole bit će otvorena izložba fotografija iz proboja "Juli '95" i okrugli sto o temi proboja u julu '95. i izlaska na slobodnu teritoriju Bošnjaka iz "sigurne zone" UN-a Srebrenica. 

Polazak kolone Marš mira Nezuk - Potočari, planiran je iz Nezuka, 8. jula, između 8,45 i devet sati, a dolazak u Potočare 10. jula između 17 i 17,30 sati.

Osim učesnika Marša mira Nezuk - Potočari, 10. jula, planiran je doček u Potočarima i kolone moto-bajkera Sarajevo-Srebrenica (kreću iz Sarajeva istog dana u jutarnjim satima), učesnika maratona Bihać-Potočari i učesnika biciklističkog maratona Bihać-Potočari (polaze iz Bihaća, 8. jula u jutarnjim satima). Koloni će se pridružiti i učesnici Marša mira Žepa - Potočari, koji put Potočara kreću 9. jula, u jutarnjim satima. 

Na dan početka Marša mira, 8. jula, u mjestu Parlog, planirano je svečano otkrivanje spomenika komandantu Ejubu Goliću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: