{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ove godine u Potočarima će biti ukopana 161 žrtva genocida u Srebrenici

A
25.6.2014. u 13:45
1
Ove godine u Potočarima će biti ukopana 161 žrtva genocida u Srebrenici
1
Ove godine u Potočarima će biti ukopana 161 žrtva genocida u Srebrenici
Pripreme za dženazu žrtava srebreničkog genocida 11. jula 1995. godine u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari se odvijaju po planu, a ove godine će biti ukopana najmanje 161 žrtva, potvrdio je direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Mersed Smajlović.
"Pripreme za dženazu u Srebrenici se odvijaju uredno. Možemo reći i da su privedene kraju. Lokacija je uređena. Spremni smo za dženazu, koja će biti održana u Memorijalnom centru Potočari", kazao je Smajlović nakon danas održanog četvrtog sastanka Organizacionog Odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone" UN-a Srebrenica – Memorijalni centar Potočari.

Smajlović je potvrdio da je do danas identificirana 161 žrtva genocida 1995. godine.

"Prema kazivanjima stručnjaka iz Centra za identifikaciju u Tuzli, ovaj broj se neće znatno mijenjati. Maksimalno može biti do 170 žrtava koje će ove godine biti ukopane", kazao je Smajlović.

Podsjetimo, u Nezuku, u poslijepodnevnim i večernjim satima, 7. jula, dan uoči početka Marša mira, u prostorijama osnovne škole bit će otvorena izložba fotografija iz proboja "Juli '95" i okrugli sto o temi proboja u julu '95. i izlaska na slobodnu teritoriju Bošnjaka iz "sigurne zone" UN-a Srebrenica. 

Polazak kolone Marš mira Nezuk - Potočari, planiran je iz Nezuka, 8. jula, između 8,45 i devet sati, a dolazak u Potočare 10. jula između 17 i 17,30 sati.

Osim učesnika Marša mira Nezuk - Potočari, 10. jula, planiran je doček u Potočarima i kolone moto-bajkera Sarajevo-Srebrenica (kreću iz Sarajeva istog dana u jutarnjim satima), učesnika maratona Bihać-Potočari i učesnika biciklističkog maratona Bihać-Potočari (polaze iz Bihaća, 8. jula u jutarnjim satima). Koloni će se pridružiti i učesnici Marša mira Žepa - Potočari, koji put Potočara kreću 9. jula, u jutarnjim satima. 

Na dan početka Marša mira, 8. jula, u mjestu Parlog, planirano je svečano otkrivanje spomenika komandantu Ejubu Goliću.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: